Cele mai bogate orăşele ale Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Businessweek.com a identificat cele mai scumpe 50 de orăşele (populaţie mai mică de 10.000 de locuitori) americane. Printre acestea se numără Sagaponack, Jupiter Island, Kings Point, Los Altos Hills sau Water Mill.

Site-ul Businesweek.com a evaluat date recente disponibile în 4.624 de oraşe. Dintre cele mai scumpe 50 de locuri din America, aproape jumătate se află în Nassau (Long Island) şi districtele Suffolk, iar circa un sfert sunt în California. În nici unul dintre oraşele menţionate în clasament nu există imobile estimate la o valoare medie mai mică de 1 milion de dolari, informează Bloomberg Businesweek.

Top cinci cele mai scumpe orăşele din America:

1. Sagaponack, New York - Este cel mai scump orăşel din America în 2011. Se întinde pe o suprafaţă de opt mile pătrate şi are 582 de locuitori.  Aici s-au născut muzicianul Billy Joel, Henry Silverman, Management Chief Operating Officer în cadrul companiei Apollo, şi Stewart Rahr, fostul executiv al Kinray.

Valoarea medie a imobilelor: 3.406.640 de dolari

image

2. Jupiter Island, Florida - Este cunoscut ca unul dintre cele mai bogate locuri din ţară. Cu o populaţie de 875 de locuitori, orăşelul a fost o a doua casă pentru numeroase familii americane înstărite precum Doubleday, Ford, Heinze sau Mellon. Printre rezidenţi s-au numărat şi jucătorii de golf Greg Norman, Nick Price şi Tiger Woods, fostul preşedinte George Bush, actorul Burt Reynolds sau baschetbalistul Mike Schmidt.

image

Valoarea medie a imobilelor: 2.810.434 de dolari

3. Kings Point, New York - Cu o populaţie de circa 5.000 de locuitori, orăşelul este pe poziţia a treia în top. Aici au locuit fondatorul Chrysler, Walter Chrysler, şi actorul de comedie Alan King.

Valoarea medie a imobilelor: 2.379.905 de dolari

image

4. Los Altos Hills, California - Co-fondatorul Yahoo! Jerry Yang, co-fondatorul HP David Packard şi capitalistul Kelly Porter se numără printre rezidenţii acestui oraş.

Valoarea medie a imobilelor: 2.161.255 de dolari

image

5. Water Mill, New York - Actorul Richard Gere, designerul Adrienne Vittadini sau Anne Hearst se numără printre cei care au locuit aici. Oraşul are o populaţie de circa 2..000 de locuitori.

Valoarea medie a imobilelor: 2.111.688 de dolari

image

foto: realestate.yahoo.com

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite