Casa Albă susţine că premierului israelian nu a fost umilit în timpul vizitei în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Netanyahu a fost întâmpinat la Casa Albă doar de Nancy Peloti  şi de liderul republicanilor din Congres, John Boehner
Netanyahu a fost întâmpinat la Casa Albă doar de Nancy Peloti şi de liderul republicanilor din Congres, John Boehner

Principalul consilier al preşedintelui Barack Obama, David Axelrod, a afirmat astăzi că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a fost supus nici unui afront în timpul vizitei la Casa Albă, relatează AFP.

"Nu a fost vorba de o vizită protocolară, nu a fost o ceremonie. A fost o reuniune de lucru, o reuniune de lucru între prieteni", a declarat Axelrod pentru postul de televiziune CNN.

Netanyahu a fost primit marţi seara de Obama, în absenţa camerelor de luat vederi, într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări trec printr-o criză provocată de decizia Israelului de a construi noi locuinţe în Ierusalimul de Est.

"Nu a existat nicio dorinţă de a-i aduce un afront. Israelul este o ţară apropiată, dragă inimii şi valoroasă pentru Statele Unite. Un aliat important. Această legătură este solidă", a adăugat consilierul.

Axelrod a afirmat, însă, că, "uneori, prietenia constă într-o exprimare abruptă".

La două zile după întâlnirea de la Casa Albă, Netanyahu a afirmat că în cursul discuţiilor cu Obama au fost înregistrate progrese. La rândul său, Casa Albă a precizat că întâlnirea a fost "cinstită" şi "directă", iar preşedintele american i-a cerut premierului israelian să ia măsuri pentru a câştiga încrederea palestinienilor.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite