Casa Albă, sub nămeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Pe străzile din Washington, schiurile sunt cel mai potrivit mijloc de transport
Pe străzile din Washington, schiurile sunt cel mai potrivit mijloc de transport

RecorLa Washington a fost declarată starea de alertă, iar locuitorilor li s-a cerut să evite orice deplasare şi să rămână cât mai mult timp acasă, în urma ninsorilor abundente căzute la sfârşitul săptămânii trecute.

Furtuna de zăpadă abătută asupra capitalei americane a înregistrat un adevărat record, fiind cea mai puternică din 1932 încoace, potrivit presei. Metroul a fost blocat, iar în zilele de sâmbătă şi duminică, la principalele două aeroporturi din zona Washington, sute de zboruri au fost anulate.

De asemenea, şoselele către aeroporturi au fost închise, măsură ce a avut consecinţe dezastruoase asupra traficului. Stratul de zăpadă care măsoară 40 de centimetri pe Aeroportul Naţional Reagan a fost cel mai gros înregistrat într-o singură zi de decembrie. Pe autostrăzile care înconjoară capitala, de obicei un furnicar de maşini, circulaţia a fost întreruptă.

Imaginile difuzate de televiziuni au arătat un Washing­ton aproape complet paralizat, zăpada dând de furcă inclusiv funcţionarilor de la Casa Albă. Preşedintele Barack Obama nu are însă mult de suferit din cauza intemperiilor. El urmează să-şi petreacă vacanţa de Crăciun în Hawaii.

Pentru a dezbate ultimele amănunte legate de adoptarea reformei sanitare, senatorii au fost duşi la birourile lor de pe Capitol Hill cu maşini SUV. Şcolile şi birourile federale, bisericile şi muzeele au rămas închise şi ieri.

Accidente şi decese

Tot nord-estul SUA se confruntă cu căderi de zăpadă masive care au lăsat sute de mii de persoane fără electricitate şi au provocat moartea a cinci oameni. Cel puţin 3.000 de accidente s-au produs doar în statul Virginia. Până şi la Las Vegas a nins, o premieră în ultimii 30 de ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite