Casa Albă: SUA au relaţii mai bune cu aproape toate statele din lume, datărită lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au relaţii mai bune cu aproape fiecare naţiune de pe planetă, datorită politicii externe a preşedintelui Barack Obama, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Robert Gibbs l-a apărat cu înverşunare pe Obama împotriva acuzaţiilor că eşuat în încercarea de a îmbunătăţi politica externă a SUA după mandatul dăunător al predecesorului său, George W. Bush.

"Avem relaţii bune cu aproape fiecare ţară din lume, ca urmare a deschiderii preşedintelui în politica externă. Nu există nicio îndoială că politica externă a avut o direcţie diferită", susţine Gibbs, citat de Daily Telegraph.

Greşelile reproşate lui Obama sunt: eşecul de a închide închisoarea Guantanamo,  amplificarea războiului din Afganistan, strategia de sancţiuni împotriva Iranului şi Coreei de Nord.

Gibbs a spus despre aceste reproşuri că reprezintă o logică "simplificată", mai ales atunci când se ia în considerare modul în care Obama a reuşit să câştige sprijinul Rusiei şi Chinei în privinţa unor sancţiuni împotriva Iranului.

"Cred ca aţi simplificat foarte mult ceea ce a încercat să facă preşedintele, pentru că lucrurile pe care el le-a instituit nu puteau fi făcute în ultima administraţie."

Un sondaj realizat în rândul a 24.000 de persoane din 22 de naţiuni, publicat luna trecută, poziţionează Statelor Unite într-o lumină favorabilă, pentru al doilea an consecutiv, în comparaţie cu percepţiile privind  America sub conducerea fostului preşedinte George W. Bush.

Popularitatea lui Obama a scăzut în mai multe ţări musulmane, a mai rezultat din sondaj.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite