Cartea despre raidul împotriva lui Osama ben Laden conţine informaţii clasificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cartea scrisă de un fost membru al trupelor speciale americane pe tema operaţiunii care a condus la eliminarea lui Osama ben Laden conţine informaţii sensibile şi clasificate care ar necesita o acţiune judiciară, anunţă Pentagonul, citat de AFP.

"Apreciem că această carte conţine informaţii clasificate", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, George Little, referindu-se la cartea "No Easy Day", care a fost publicată pe 4 septembrie.

Autorul ei, care a semnat-o cu pseudonimul Mark Owen, este unul dintre membrii "Team 6", unitatea specială care a participat la operaţiunea de eliminare a lui Osama ben Laden, pe 1 mai 2011.

În urmă cu câteva zile, juristul Pentagonului, Jeh Johnson, reamintea că Mark Qwen avea obligaţia de a nu divulga niciodată informaţii clasificate.

Autorul a povestit că ben Laden a fost ucis imediat de trupele de comando, deşi Pentagonul susţine că fostul lider Al-Qaida a fost împuşcat abia în momentul în care a fugit pentru a lua ceva din camera sa, sugerând că acesta ar fi vrut să ia o armă.

"Angajamentul de a nu divulga informaţii secrete este valabil şi după ce un militar a părăsit serviciul activ", precizează juristul Pentagonului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite