VIDEO California: Protestul Occupy Oakland a degenerat în violenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii din cadrul mişcării Occupy au pătruns sâmbătă în clădirea primăriei din Oakland, în California, provocând pagube şi incendiind un drapel american. Situaţia a degenerat în confruntări cu poliţia care a arestat peste 300 de persoane.

Militanţii au aruncat cu bare de metal, sticle şi torţe în poliţişti, care au răspuns folosind gaze lacrimogene, fumigene şi gloanţe de cauciuc. Ciocnirile au început după ce demonstranţii au încercat să ocupe centrul de convenţii Henry Kaiser şi să îl transforme într-un centru al activiştilor. Trei poliţişti şi un militant au fost răniţi în timpul confruntărilor, potrivit autorităţilor.

Ulterior, grupul a încercat să ocupe clădire YMCA şi pe cea a primăriei. Poliţia şi municipalitatea au acuzat protestatarii că au intrat cu forţa şi au vandalizat clădirea primăriei. Activiştii neagă însă că ar fi intrat prin folosirea foţei. „Uşile erau deschise", susţine un protestatar.

La Washington, protest topless al Occupy DC

Şi la Washington, circa 200 de militanți din cadrul mișcării Occupy DC, dintre care unii cu bustul gol sau topless, au manifestat sâmbătă seara în fața unui mare hotel unde se reunise elita socială a orașului, între care președintele american Barack Obama și soția sa, Michelle.

Manifestanții protestau față de amenințarea de evacuare, luni, a taberei lor de corturi din McPherson Square, în apropiere de Casa Albă.
În fața hotelului de cinci stele unde se desfășura gala anuală a Alfalfa Club, manifestanții au dansat și au sărit în fața polițiștilor rămași perplecși.

În primul rând al dansatorilor și în pofida temperaturilor hibernale, se aflau mai multe tinere cu sânii dezgoliți, dintre care una își scrisese pe abdomen cuvintele „libertate de exprimare". Tinerii erau de asemena dezbrăcați până la curea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite