Primele două decese cauzate de gripa, în California

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficliali din domeniul sănătăţii au confirmat luni că în California au murit două persoane din cauza virusului A/H1N1.

Una dintre cele două persoane este un bărbat din Bernardino, iar cealaltă persoană decedată este o femeie din Los Angeles.

"Suntem întristaţi de vestea primelor decese cauzate de gripă", a spus Mark Horton, director al Departamentului de Sănătate Publică din California, citat de Busines Journal.

Cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine se înregistrează în prezent în toate cele 50 de state americane iar testele efectuate au confirmat că peste 10.000 de persoane au contractat maladia, informează luni oficiali americani citaţi de Agerpres.

Centrul american pentru controlul şi prevenirea maladiilor (CDC) a precizat că proporţia cazurilor confirmate este de 1 la 20 din numărul total de infecţii, ceea ce ar putea aduce numărul total de cazuri la circa 200.000.

10.053 de persoane contaminate au fost depistate de CDC până luni în SUA, conform ultimului bilanţ, faţă de 8.975 de cazuri vineri.

17 decese din SUA au fost legate de virusul gripei porcine, precizează CDC.

Virusul A/H1N1, care se răspândeşte rapid şi provoacă în principal îmbolnăviri uşoare, a fost despistat la 17.564 de persoane în 64 de ţări, provocând 115 decese, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite