Bursa de la New York a închis marţi în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de pe Wall Street nu au reuşit să crească marţi, iar bursa de la New York a închis în scădere, eforturile de a opri răspândirea crizei datoriilor de stat fiind ineficiente până în prezent.

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy s-au întâlnit marţi pentru a cădea de acord asupra unor măsuri puternice care să calmeze nervozitatea bursieră, iar pieţele financiare au stat cu ochii pe cei doi. „Piaţa a vrut să vadă măcar puţin progres, dacă ieşea ceva concret din întâlnire ar fi reprezentat un factor de sprijin într-o zonă care trage piaţa în jos", a afirmat un analist al Cantor Fitzgerald San Francisco.

Deoarece discuţiile dintre Merkel şi Sarkozy nu au decurs aşa cum şi-ar fi dorit bursierii, acţiunile au scăzut. Cei doi au anunţat că vor crea un guvern economic al UE, care să fie format din şefii de stat şi de guvern din statele Eurozonei. Structura ar urma să fie condusă, teoretic, de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. „Franţa a ieşit luni fără creştere şi Germania a ieşit marţi fără creştere. Datele completează peisajul unei pauze simultane a marilor economii globale", a precizat un alt analist american.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite