Michael Bloomberg, reales pentru a treia oară primar al New Yorkului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Michael Bloomberg,  în vârstă de 67 de ani, a fost ales pentru a treia oară primar al New Yorkului, învingându-l pe contracandidatul său democrat Bill Thompson, 56 de ani, potrivit presei americane.

Conform televiziunii NY1, The New York Times şi Daily News, după numărarea a 96 % din voturi, Bloomberg, candidat independent, a obţinut 51 %, iar Thompson - 46 %.

Secţiile de votare s-au închis la ora locală 21.00 (4.00 ora României)

Michael Bloomberg, fondator al unui imperiu mediatic şi cel mai prosper bărbat din New York cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, a cheltuit circa 100 de milioane de dolari din fondurile proprii în campania electorală. El este considerat cel care a reuşit să transforme metropola dintr-un oraş foarte violent şi haotic într-unul dintre cele mai curate, sigure şi eficiente din Statele Unite.

În timpul administraţiei sale, New Yorkul a cunoscut o creştere a numărului clădirilor de lux, Times Square a fost redată pietonilor şi s-a interzis fumatul în clădirile publice.

Însă două controverse a marcat candidatura sa pentru conducerea acestui oraş care se află sub şocul crizei din 2008 de pe Wall Street. Una se referă la folosirea extensivă a averii sale, estimată la 17,5 miliarde de dolari, pentru a domina campania electorală. De asemenea, el a provocat un val de indiganre forţând, practic, Consiliul Local să modifice limita de două mandate aprobată anterior prin referendum.

Michael Bloomberg se află în funcţie din 2001 şi va mai conduce primăria New Yorkului pentru încă 4 ani.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite