SUA: Biserica Episcopală a hirotonisit prima femeie-episcop lesbiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dioceza episcopală din Los Angeles a hirotonisit sâmbătă prima femeie-episcop lesbiană, titrează Reuters. Acţiunea esta aşteptată să agite şi mai mult tensiunile existente între liberali şi conservatori în cadrul Comunităţii Anglicane.

Mary Douglas Glasspool a devenit episcop în faţa a 3.000 de oameni care au participat la ceremonie, potrivit purtătorului de cuvânt Bob Williams, care a ţinut să sublinieze că evenimentul a fost unul plin de bucurie şi foarte mulţi oameni au fost prezenţi la el.

Evenimentul nu a fost, însă, lipsit de incidente. Chiar la început, ceremonia a fost întreruptă de două persoane, care au strigat că homosexualitatea este un păcat şi că oamenii ar trebui să se căiască.

Pentru cei 77 milioane de aglicani din întreaga lume, evenimentul este unul fără precedent, sublinieză Reuters.

image

Biserica Episcopală este ramura nord-americană a Comunităţii Anglicane, a treia ca mărime din lumea creştină, după catolici şi ortodocşi.

În 2003, Biserica Episcopală a hirotonisit primul preot homosexual, ceea ce a creat o schismă locală între ramura conservatoire - care consideră homosexualitatea un păcat - şi cea liberală.

Anul trecut, episcopii au votat ca rangurile din cadrul Bisericii Episcopale să fie acordate şi homosexualilor şi lesbienelor, subminand un moratoriu adoptat la convenţia de acum patru ani, prin care se amâna acordarea de titluri bisericeşti indiferent de preferinţele sexuale.

image
image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite