Bill Clinton propune „modelul Putin“ pentru SUA: al treilea mandat prezidenţial neconsecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte american, Bill Clinton
Fostul preşedinte american, Bill Clinton

Fostul preşedinte american Bill Clinton a apreciat că, pe viitor, preşedinţii Statelor Unite ar trebui să poată candida pentru un al treilea mandat, neconsecutiv.

Fostul şef al Casei Albe a ţinut însă să precizeze că nu crede că o astfel de regulă ar trebui să se aplice şi în cazul său. Bil Clinton a avut două mandate prezidenţiale consecutive, între 1993 şi 2001, relatează CBS News.

În cadrul unei emisiuni la postul MSNBC, fostul preşedinte, care îşi promova cartea „Back to Work" (Înapoi la Muncă), a afirmat că întotdeauna a crezut că un fost preşedinte care a avut două mandate ar trebui să candideze din nou, după ce a avut o perioadă liberă.

Clinton, care a fost marţi şi la o emisiune de la postul NBC, a refuzat să spună dacă apreciază că soţia sa, secretarul de Stat Hillary Clinton, ar fi avut rezultate mai bune decât preşedintele Barack Obama dacă ar fi fost aleasă.

În cartea prezintă strategia sa pentru îmbunătăţirea economiei şi crearea de locuri de muncă şi respinge ideea că SUA nu va putea ieşi din criza economică. Bill Clinton a precizat însă că americanii trebuie să aibă răbdare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite