Benzină şi două tipuri de bacterii, descoperite în apa din zonele afectate de inundaţii din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analiza apei prelevate din zonele inundate din Lower Manhattan, în Statele Unite, după trecerea uraganului Sandy, a relevat existenţa unor urme de benzină şi a două tipuri de bacterii coliforme, între care E.coli, relatează ABC News, în pagina electronică.

Editorul care se ocupă de domeniul sănătăţii la ABC News, Dr. Richard Besser, a colectat probe din zonele grav afectate de trecerea uraganului Sandy şi le-a testat în laboratorul The Ambient Group. Apa prelevată din zonele inundate din Lower Manhattan a fost testată pozitiv pentru benzină şi două tipuri de bacterii găsite în apa menajeră: E.coli şi o altă bacterie coliformă.

Poluare cu produse petroliere în New Jersey, în urma ciclonului Sandy

Miercuri, el a mers în Piermont, New York, o zonă afectată grav de uragan şi care este vizată de o avertizare legată de calitatea apei, locuitorilor recomandându-li-se să nu bea apă fără să o fiarbă înaintea sau să o purifice.

În momentul în care una dintre pompele de apă din Piermont a fost afectată de o pană de electricitate, oficialii au fost îngrijoraţi de o eventuală contaminare a apei, scrie Mediafax.

Toate persoanele din zonele afectate de inundaţii ar trebui să fie atente la recomandările autorităţile. În timp ce companiile de administrare a apelor sunt responsabile să anunţe locuitorii dacă apa de băut poate fi consumată în siguranţă, oficialii din cadrul municipalităţii alertează, de asemenea, comunitatea.

În New York City, de exemplu, Departamentul pentru Protecţia Mediului a anunţat miercuri că apa potabilă poate fi consumată în siguranţă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite