Barack Obama nu este agreat de alegători pentru un al doilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama
Barack Obama

Într-un sondaj realizat de postul CNN, 52% dintre americanii cu drept de vot consideră că preşedintele Barack Obama nu merită să fie reales pentru un al doilea mandat.

Potrivit sondajului publicat marţi, doar 44 la sută dintre alegătorii americani consideră că Obama ar trebui reales, în cazul în care acesta ar candida pentru un al doilea mandat, 52 la sută afirmând contrariul. În acelaşi timp, doar 49 la sută dintre americani aprobă activitatea actuală a preşedintelui Obama, iar jumătate i-o dezaprobă.

"Una din problemele cu care se confruntă Obama poate fi percepţia că el nu este o persoană din clasa de mijloc", a apreciat directorul departamentului de sondaje din cadrul CNN, Keating Holland. "Doar 4 la sută dintre americani se descriu ca aparţinând clasei superioare. Dar 45 la sută spun că Obama aparţine clasei superioare, 42 la sută afirmând că provine din clasa de mijloc şi 12 la sută descriindu-l ca făcând parte din clasa muncitoare", a adăugat el.

Sondajul subliniază de asemenea că doar o treime dintre alegătorii americani cred că majoritatea membrilor Congresului merită să fie realeşi la alegerile legislative din noiembrie 2010. Acesta este cel mai mic nivel înregistrat până în prezent pentru această întrebare, într-un sondaj realizat de CNN.

Doar 34 la sută consideră că actualii congresmeni merită să fie realeşi, în timp ce 63 la sută se opun acestei idei.

Potrivit sondajului, 51 la sută dintre americani sunt de părere că propriul lor reprezentant în Congres ar trebui reales, de asemenea un prag inferior fără precedent într-un sondaj CNN, în timp ce 44 la sută susţin contrariul.

Sondajul a fost realizat de vineri până luni, pe un eşantion format din 1.023 de americani, inclusiv 954 de alegători înregistraţi, chestionaţi prin telefon. Marja de eroare a studiului este de 3 puncte procentuale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite