Superstițiile lui Barack Obama. Președintele SUA a jucat baschet cu câteva ore înainte de anunţarea primelor rezultate ale scrutinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama a alocat o parte a zilei de marţi ritualului de a juca baschet în zilele de alegeri, cu câteva ore înainte de anunţarea primelor rezultate ale scrutinului în care îl înfruntă pe Mitt Romney, anunţă jurnalişti care îl însoţesc pe preşedintele american în exerciţiu, relatează AFP.

Obama, care petrece ziua alegerilor în fieful său din Chicago (Illinois, nord), a mers la un complex sportiv din oraş, "Attack Atheltics", pentru a juca baschet împreună cu prieteni şi colaboratori ai săi, notează Mediafax.

Secretarul pentru Educaţie Arne Duncan şi fostul asistent al preşedintelui Reggie Love, ambii jucători de baschet la universitate, s-au aflat printre participanţi, a precizat Casa Albă.

Obama joacă baschet în mod sistematic în zilele de alegeri, ca o modalitate de petrecere a timpului liber şi pentru a scăpa de stres, dar şi din superstiţie. El nu a jucat în ziua alegerilor primare democrate la New Hampshire, în ianuarie 2008, când a fost înfrânt de Hillary Clinton.

Obama, care va susţine un discurs marţi seara la Palatul Congresului "McCormick Place", la Chicago, indiferent dacă va fi preşedinte reales sau dacă va fi înfrânt, a vizitat anterior unul dintre sediile sale de campanie, cu scopul de a le mulţumi voluntarilor, exprimându-şi încrederea. "Mă aştept să petrecem o seară plăcută", a declarat el.

În timp ce adversarul său continua să se afle pe teren până la sfârşitul alegerilor, Obama a preferat să acorde interviuri unor posturi de radio din Chicago. El a declarat pentru unul dintre aceste posturi că simte, desigur, "tracul".

Pe un ton mai degajat, el a mărturisit pentru un alt post de radio că a descoperit de curând hitul coreean pop "Gangnam style" şi dansul său foarte special.

"Cred că pot să dansez aşa. Dar nu ştiu dacă balurile de învestire vor reprezenta un moment bun să mă lansez", a adăugat preşedintele, referindu-se la evenimentele mondene care urmează depunerii jurământului de către preşedintele Statelor Unite, din patru în patru ani, în ianuarie. "Poate că am să o fac în privat, pentru Michelle", a spus el, glumind.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite