VIDEO Barack Obama, la taclale cu poporul american pe Google+

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima întâlnire virtuală dintre preşedintele SUA Barack Obama şi cetăţenii americani a avut loc în această dimineaţă. Interviul, cu o durată de 50 de minute, a putut fi urmărit pe contul de YouTube al Casei Alba, dar şi pe reţeaua de socializare Google+.

"Hangout with The President" s-a numit evenimentul care s-a desfăşurat în această noapte pe Google+ şi YouTube. Primul interviu virtual de asemenea anvergură a adus reţelei Google aproape 228.000 de vizitatori, care au trimis peste 133.000 de întrebări şi au acordat 1,6 milioane voturi.

Cetăţenii americani i-au putut adresa întrebări preşedintelui. Ei au înregistrat materiale video, care apoi au fost votate de către utilizatori. Preşedintele a răspuns la o selecţie a celor mai votate întrebări. O parte din participanţii la discuţie au putut intra în direct prin Google+ cu şeful statului american, pentru a-i adresa întrebări.

"Dacă îmi trimiţi CV-ul lui, ar fi o plăcere pentru mine să aflu ce s-a întâmplat", i-a răspuns Obama soţiei unui inginer care a rămas fără serviciu în urmă cu trei ani. Pe această temă, au exista mulţi americani care s-au plâns de faptul că străinii primesc vize pentru a lucra în SUA, spunând că aştia le iau locurile de muncă.

"Cheltuim doar un procent din bugetul nostru ca să ajutăm alte ţări şi merită efortul", i-a spus preşedintele american unui veteran de război, care nu are unde sta. Acesta din urmă l-a întrebat pe preşedinte de ce SUA trimite bani Pakistanului când în ţară există mulţi oameni care trăiesc pe străzi. Obama a adăugat ca această investiţie previne "alte viitoare crize militare, care ar fi mult mai costisitoare".

Cu această ocazie, preşedintele american a ţinut să sublinieze că nu este de acord cu legi anti-piraterie precum SOPA. "Putem folosi legile actuale ca să ne asigurăm că drepturile de proprietate intelectuală sunt protejate. Le putem proteja fără să afectăm integritatea Internetului ca un sistem deschis", a mai declarat Obama.

La finalul intervenţiei sale, Obama a discutat puţin cu o mamă, care a insistat ca preşedintele să-i cunoască cei trei copii. Timizi, aceştia s-au apropiat de camera web şi l-au salutat pe preşedinte. Preşedintele le-a spus să înveţe bine şi să o asculte pe mama lor.

Obama a lăsat să se înţeleagă că  vor mai exista astfel de întâlniri virtuale. Le-a promis partenerilor săi de conversaţie chiar şi un cântec interpretat de el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite