Barack Obama: SUA îşi vor "menţine poziţia" în faţa violenţelor din lumea arabo-musulmană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite îşi vor "menţine poziţia" în faţa violenţelor împotriva ambasadelor şi a cetăţenilor săi din lumea arabo-musulmană, a promis, vineri, preşedintele Barack Obama aflat alături de sicriele celor patru americani ucişi în Libia, relatează AFP.

"Sacrificiul lor nu va fi niciodată uitat, îi vom trage la răspundere pe cei care i-au luat de lângă noi. Ne vom menţine poziţia în faţa violenţelor împotriva misiunilor noastre diplomatice", a afirmat Obama în cadrul unei ceremonii desfăşurate într-un hangar de la baza aeriană Andrews, în suburbiile de est ale Washingtonului.

"Vom continua să facem tot ce este în puterea noastră pentru a îi proteja pe americanii staţionaţi în străinătate, aceasta însemnând sporirea securităţii instituţiilor noastre diplomatice, colaborarea cu statele care au obligaţia să asigure securitatea sau a spune clar că cei care îi vor hărţui pe americani vor da socoteală", a adăugat preşedintele american, potrivit Mediafax.

Obama a susţinut anterior un elogiu pentru cei patru americani ucişi, marţi, în atacul asupra consulatului lor de la Benghazi în estul Libiei, printre care şi ambasadorul Statelor Unite în Libia, Christopher Stevens.

Aceşti patru bărbaţi "nu numai că au îmbrăţişat idealul american, ci l-au trăit", a declarat acesta. "Ei l-au personificat. Curajul, speranţa şi da, idealismul. Această idee fundamental americană că putem părăsi această lume după ce am făcut-o puţin mai bună", a adăugat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite