Barack Obama: Atacul de la Benghazi nu a fost comis de o mulţime furioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american, Barack Obama
Preşedintele american, Barack Obama

Preşedintele Barack Obama a recunoscut, luni, că atacul care s-a soldat cu moartea a patru americani în Libia a fost comis de altcineva nu de "o mulţime furioasă" şi a lansat un apel pentru ca filmul islamofob produs în Statele Unite care a provocat un val de violenţe antiamericane în ultimele două săptămâni "să fie ignorat", anunţă AFP.

"Fără îndoială că tipul de arme folosite şi atacul susţinut arată că nu a fost vorba despre o mulţime furioasă", a declarat liderul de la Casa Albă în cursul unui interviu acordat emisiunii "The View", cu privire la atacul de la Bengahzi în care ambasadorul Statelor Unite în Libia şi alţi trei americani şi-au pierdut viaţa la 11 septembrie.

După mai multe zile de ezitări, administraţia americană a afirmat, săptămâna trecută, pentru prima dată că atacul a fost terorist, însă autorii acestuia, Al Qaida sau o grupare extremistă locală, nu au fost încă identificaţi, în pofida anchetei desfăşurate de poliţia federală a SUA (FBI), scrie Agerpres.

Preşedintele Obama, care urmează să ţină marţi dimineaţă un discurs în plenul Adunării Generale a ONU la New York, a repetat că violenţele provocate de filmul islamofob "Inocenţa musulmanilor" sunt inacceptabile.

"Cea mai bună modalitate de a marginaliza genul acesta de discurs este să-l ignori", a subliniat şeful administraţiei americane. El a ţinut să precizeze că o "majoritate zdrobitoare" de musulmani nu reprezintă un pericol pentru ţara sa.

"Ei vor acelaşi lucruri ca oamenii de aici. Îşi doresc oportunităţi, educaţie pentru copiii lor, vor locuri de muncă, vor pacea. Sunt, însă, şi tendinţe extremiste" în lumea arabo-musulmană, a explicat preşedintele american.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite