Avioanele americane F-22, consemnate din nou la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele F 22 au probleme la alimentarea cu oxigen a cabinei
Avioanele F 22 au probleme la alimentarea cu oxigen a cabinei

Zeci de avioane americane F-22, primul model de aparat de vânătoare „invizibil" operaţional, au fost reţinute la sol pentru a doua oară în cursul acestui an, din cauza unor probleme la alimentarea cu oxigen a cabinei.

Comandanţii bazelor aeriene din Virginia şi Alaska au ordonat suspendarea zborurilor cu cel mai scump aparat de zbor militar din lume, a declarat un purtător de cuvânt al aviaţiei americane, citat de AFP.

Decizia a fost luată în urma unui incident produs săptămâna trecută, când un pilot de la o bază din Virginia a prezentat simptome similare celor produse de lipsa de oxigen, a precizat locotenent-colonelul Richard Johnson.

Suspendarea zborurilor a avut loc la numai o lună după reluarea antrenamentelor, după ce avioanele au fost consemnate la sol în perioada mai - septembrie, tot din cauza unor probleme legate de alimentarea cu oxigen a cabinei pilotului.

Construit de Lockheed Martin, avionul F-22 este utilizat de forţele aeriene americane de la sfârşitul anului 2005 şi urmează să înlocuiască, treptat, modelul F-15.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite