Autorul atacului armat din Tucson, din 2011, a pledat vinovat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jared Loughner
Jared Loughner

Autorul atacului armat din Tucson, Arizona, în cursul căruia şase persoane au fost ucise şi aleasa Gabrielle Giffords rănită grav în ianuarie 2011, a pledat vinovat, marţi, în faţa unei curţi federale, transmite AFP.

În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, Jared Loughner, 23 de ani, va scăpa de pedeapsa cu moartea şi va ispăşi o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă fără posibilitate de eliberare anticipată sau de apel, a precizat biroul procurorului în timpul audierii de la tribunalul federal din Tucson.

Avocata lui Loughner, Judy Clarke, a afirmat că clientul său a acceptat să pledeze vinovat "în cunoştinţă de cauză şi din propria sa voinţă".

Cu câteva minute mai devreme, judecătorul federal Larry A. Burns îl declarase pe Jared Loughner apt să înţeleagă acuzaţiile ce îi erau imputate şi apt să fie judecat, după ce a urmat un tratament psihiatric, la solicitarea justiţiei, vreme de peste un an, scrie Agerpres.

Jared Loughner a deschis focul la 8 ianuarie 2011 asupra unei zone din apropierea unui spaţiu comercial în care parlamentara Gabrielle Giffords ţinea o reuniune politică. Atacul s-a soldat cu şase morţi, printre care o fetiţă de 9 ani şi un judecător federal. Dna Giffords, grav rănită la cap, a fost aproape de moarte. După o lungă convalescenţă, ea şi-a anunţat la sfârşitul lui ianuarie retragerea din Congres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite