Assange: WikiLeaks pierde aproape 500.000 de euro pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat presei elveţiene, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a declarat că organizaţia sa pierde circa 500.000 de euro pe săptămână, de când a început să publice documente diplomatice americane.

Pierdem peste 600.000 de franci elveţieni (circa 500.000 de euro) pe săptămână de la începutul publicării documentelor diplomatice. Pentru a  continua, va trebui cumva să recuperărm aceşti bani, a explicat Assange.

Vreau să precizez că, în ciuda a ceea ce s-a spus, nu am primit 1,5 milioane de lire sterline pentru a-mi scrie autobiografia. Aş putea obţine 1,1 milioane de lire, în câţiva ani, dacă va fi un mare succes cartea mea, a subliniat el cu privire la informaţiile potrivit cărora ar fi semnat contracte în valoare de 1,5 milioane de lire sterline, pentru autobiografia sa.

Anul acesta, mi-am virat efectiv salariile, a fost pentru prima dată de la înfiinţarea WikiLeaks, în urmă cu patru ani. Toate aceste zvonuri nu fac decât să ne submineze imaginea în rândul susţinătorilor, consideră Assange.

Julian Assange locuieşte, în prezent, în vila unui prieten în estul Angliei, de la eliberarea pe cauţiune la 16 decembrie. Pe 7 februarie va avea loc o audiere pe tema extrădării sale în Suedia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite