Armata americană îşi dublează stocul de armament în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata americană prevede creşterea stocului de armament depozitat în teritoriul israelian, potrivit unui acord finalizat în decembrie cu Israelul, a indicat luni un purtător de cuvânt al Pentagonului, Shawn Turner, citat de AFP.

Potrivit acestui acord, SUA vor dubla valoarea acestui stoc, de la 400 milioane de dolari în prezent la 800 de milioane de dolari. Dublarea valorii stocurilor de urgenţă ale Pentagonului pe solul israelian a fost autorizată de Congresul american în 2007, a amintit el.

"Armata israeliană poate astfel să aibă acces la acest material (armament, vehicule blindate, piese de artrilerie, muniţii...) în caz de urgenţă, însă doar cu autorizaţia prealabilă a SUA", a precizat un responsabil american în Departamentul Apărării, sub acoperirea anonimatului.

Acest acord "nu are nicio legătură cu Iranul sau cu situaţia actuală, în măsura în care acordul Congresului datează din 2007", a insistat Turner.

Potrivit Agerpres, armata americană menţine câte un stoc de armament în unele ţări aliate, precum în Israel, Coreea de Sud şi în ţările Golfului, necesare unor eventuale operaţiuni ale sale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite