Amerindienii, enervaţi că misiunea de anihilare a lui Bin Laden s-a numit „Geronimo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nativii americani (amerindienii) s-au simţit ofensaţi de faptul că trupele SEAL care l-au ucis pe Osama Bin Laden au folosit numele de cod „Geronimo" în operaţiunea de anihilare a celui mai căutat om de pe planetă.

Amerindienii au precizat că se simt jigniţi că trupele speciale au transmis „Geronimo E-KIA"(Geronimo - duşmanul a fost ucis) după ce l-au asasinat pe Osama Bin Laden. „Este o altă încercare de a eticheta nativii americani ca teroriştii", a spus Paula Antoine, reprezentanta unui trib de amerindieni din Dakota de Sud.

Numele de „Geronimo" a fost atribuit unui lider şi vraci din triburile apaşe Chiricahua care a luptat timp de câteva decenii împotriva Mexicului şi a Statelor Unite şi a expansiunii acestor state în zonele locuite de apaşi.

Şi directorul de personal al Comitetului pentru problemele indienilor din cadrul Senatului SUA, Loretta Tuell, a declarat că aceasta este o ofensă adusă nativilor americani, deoarece „legătura dintre numele unuia dintre cei mai mari eroi băştinaşi ai americanilor şi principalul inamic al SUA este inadmisibilă".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite