Americanii testeză un nou avion fără pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentagonul a testat o nouă generaţie de avioane fără pilot, deasupra deşertului Mojave. Aparatul, realizat de AeroVironment, are o autonomie de zbor mai mare şi motoare ecologice, susţin oficialii militari americani.

Potrivit ABC, noul avion, numit "The Global Observer", poate zbura la 21.000 de metri altitudine, astfel încât nici un sistem antiaerian nu îl poate depista. Aparatul este dotat cu echipamente care pot efectua misiuni de observare pe o rază de 1.000 de kilometri în orice direcţie.

"Acest avion va schimba cu adevărat modul în care vedem aviaţia. Va deschide calea unui nou viitor", a declarat Zachary Lemnios, asistent al secretarului american al Apărării.

"Avionul funcţionează cu hidrogen, combustibil care are o valoare energetică foarte mare, astfel că aparatul poate zbura la altitudini mai mari, pe distanţe lungi, la costuri mai mici şi fără emisii poluante", a precizat preşedintele AeroVironment, Tim Conver.

Nol model are o greutate echivalentă cu cea a unui vehicul de teren şi o avengură a aripilor de aproximativ jumătate din lungimea unui teren de fotbal, transmite Mediafax.



SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite