Agenţia pentru gestionarea crizelor înfiinţează o secţiune de "verificare a zvonurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia americanã pentru gestionarea crizelor (FEMA) a lansat sâmbãtã pe site-ul sãu o secţiune de 'verificare a zvonurilor', pentru a identifica falsele informaţii difuzate pe reţelele de socializare dupã ce uraganul Sandy a lovit coasta de est a Statelor Unite, transmite AFP.

Americanii au recurs în numãr mare la reţelele Facebook şi Twitter pentru a se informa în legãturã cu urmãrile trecerii uraganului peste teritoriul SUA şi pentru a povesti cum au înfruntat furtuna uriaşã. În acelaşi timp însã, Sandy a antrenat difuzarea a numeroase informaţii false pe internet.

'Fema.gov/sandy este de acum dotat cu o secţiune de verificare a zvonurilor', a anunţat agenţia americanã pe contul sãu Twitter.

Agenţia a identificat pânã în prezent douã false informaţii amplu difuzate prin intermediul reţelei Twitter. Una dintre acestea se referea la acordarea unor tichete alimentare în valoare de 300 de dolari persoanelor confruntate cu lipsa energiei electrice. 'Este fals', a declarat FEMA pe site-ul sãu. A doua informaţie, şi ea falsã, anunţa cã agenţia amintitã angajeazã personal pentru curãţarea strãzilor din statele New York şi New Jersey.

Sâmbãtã, Charley Shimanski, unul dintre responsabilii Crucii Roşii americane, a declarat presei cã reţelele de socializare sunt foarte utile pentru operaţiunile sale de salvare dupã trecerea uraganului Sandy. 'Reprezintã o sursã nouã şi formidabilã pentru acţiunile noastre în urma acestui imens dezastru', a menţionat el.

'Oamenii se pot face auziţi mai repede decât cu mijloacele clasice pe care le aveam înainte', a adãugat el.

Site-ul de microblogging a fost cel mai utilizat în timpul uraganului Sandy. În mai puţin de o sãptãmânã, au fost scrise şi trimise circa 20 de milioane de mesaje în legãturã cu uraganul, a anunţat Twitter vineri.

Unele din aceste mesaje au fost mincinoase cu bunã ştiinţã. Un bãrbat care a devenit celebru trimiţând false informaţii referitoare la pagubele provocate de Sandy a fost constrâns sã demisioneze din funcţia politicã ocupatã la nivel local, dupã scandalul pe care l-a stârnit.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite