52% dintre americani cred că războiul din Afganistan nu merită efortul depus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

52% dintre americani consideră că războiul din Afganistan nu merită efortul de a fi purtat, potrivit unui sondaj în urma se arată că modalitatea în care abordează administraţia Obama acest război se bucură de un spijin din ce în ce mai redus din partea americanilor, relatează AFP.

Conform sondajui realizat de "Washington Post" şi "ABC News", doar 44 la sută dintre americani afirmă că războiul merită efortul depus în Afganistan, faţă de 57% faţă de decembrie 2008.

În condiţiile în care preşedintele Barack Obama urmează să ia o hotărâre privind suplimentarea trupelor din Afganistan cu încă 40.000 de militari, 47% dintre persoanele interogate sunt de părere că preşedintele se achită prost de misiunea sa în acest dosar, faţă de 45 la sută care susţin că procedează bine. În primăvară numărul celor care considerau corectă politica întreprinsă de administraţia Obama faţa de situaţia din Afganistan era de 63%.

Totodată, 55% dintre cei chestionaţi afirmă că ei cred că Obama va elabora o strategie de succes în Afganistan. Părerile sunt mai împărţite cu privire la oportunitatea trimiterii unui număr mare de militari suplimentari în această ţară, care este aprobată de 46 la sută şi respinsă de 45 de procente.

Sondajul a fost realizat prin telefon şi a fost aplicat unui eşantion de 1.001 de persoane şi are o marjă de eroare de 3,5%.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite