Barack Obama: Scopul nostru în Afganistan nu este neapărat victoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama: Scopul nostru în Afganistan nu este neapărat victoria
Barack Obama: Scopul nostru în Afganistan nu este neapărat victoria

Preşedintele american Barack Obama a declarat marţi într-un interviu televizat că pe agenda externă a Statelor Unite se află securizarea Afganistanului, "victoria" nefiind scopul lor principal.

"Sunt mereu precaut când folosesc cuvântul victorie, pentru că, ştiţi, implică faptul că împăratul Hirokito (împăratul japonez Showa, care a domnit până în 1989) se apleacă şi se predă în faţa lui MacArthur (general american)", a zis Obama pentru ABC News.

Liderul american a explicat că inamicul cu care se luptă SUA şi forţele afgane nu este foarte clar definit. "Nu avem de-a face cu state naţionale în acest moment. Suntem preocupaţi de al-Qaeda şi talibanii, aliaţii al-Qaeda".

"Aşa că atunci când ai un actor non-statal, o operaţiune confuză precum cea care implică al-Qaeda, scopul tău este să fii sigur că ei nu pot să atace Statele Unite", a explicat Obama.

  • SUA au 59.000 de soldaţi în Afganistan şi alte câteva mii de forţe militare sunt pe drum. În Afganistan, alături de armata naţională şi SUA mai luptă împotriva insurgenţilor alţi 32.000 de militari din diferite ţări. În sudul Afganistanului se duc cele mai importante lupte cu talibanii.
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite