VIDEO Omul Păcii vrea să trimită între 30.000-35.000 de trupe suplimentare în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama va ţine un discurs la Academia Militară din West Point
Barack Obama va ţine un discurs la Academia Militară din West Point

În cadrul discursului pe care îl va susţine marţi, preşedintele american Barack Obama, laureat al premiului Nobel pentru Pace 2009, este aşteptat să suţină trimiterea altor 30.000-35.000 de trupe în Afganistan, cea mai mare desfăşurare a forţelor americane de la invazia din 2003 în Irak.

Potrivit Los Angeles Times, trupele suplimentare care se preconizează a fi trimise va aduce numărul soldaţilor americani din Afganistan la aproximativ 100.000. Cu toate acestea, însă., preşedintele va sublinia că există anumite limite în ceea ce priveşte implicarea trupelor militare în Afganistan, potrivit oficialilor de la Casa Albă, care au precizat că şeful statului american nu este pregătit încă să ofere un termen-limită concret pentru retragerea trupelor.

Obama va anunţa cea mai nouă strategie afgană într-un discurs televizat în faţa cadeţilor la Academia Militară Americană din West Point. Aceasta reprezintă a doua sa încercare de a înainta o strategie pentru a face faţă rebelilor ralibani şi altor insurgenţi din Afganistan şi Pakistan.

Pe lângă suplimentarea trupelor, consilierii preşedintelui spun că discursule acestuia va expune planuri privind eforturile civile de a stabiliza situaţia din Afganistan şi criteriile de referinţă pentru stabilirea progresului în această ţară.

De asemenea, Obama va face apel la oficialii guvernamentali şi forţe de securitate pentru a face demersurile necesare către independenţă.

Îl veţi auzi pe preşedinte discutând despre ce trebuie să se facă pentru ca afganii să-şi asigure ţara, a declarat secretarul de stat american Robert Gibbs.

Obama se va întâlni cu liderii Congresului american înainte de a merge la West Point pentru a ţine discursul mult-aşteptat.

Italia, Georgia şi Ucraina se numără printre statele care analizează decizia de a trimite mai multe trupe în Afganistan, alături de Marea Britanie, care a confirmat trimiterea a încă 500 de soldaţi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite