Stanley McChrystal, noul comandant al forţelor americane din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numirea generalului Stanley McChrystal, expert în "forţele speciale", la conducerea trupelor americane din Afganistan a fost confirmată, miercuri seara, de către Senatul american.

McChrystal a fost desemnat în luna mai de preşedintele american Barack Obama să îl înlocuiască pe generalul David McKiernan la conducerea forţelor americane din Afganistan, informează NewsIn.

Majoritatea democrată, iar apoi opoziţia republicană, şi-au dat acordul pentru numirea generalului miercuri seara, în contextul în care Obama a cerut o suplimentare a numărului militarilor din Afganistan şi în care atacurile aeriene ale aviaţiei americane sunt văzute cu ochi tot mai răi de către populaţia afgană.

Luni, Pentagonul a anunţat că generalul McChrystal a fost însărcinat să revizuiască strategia militară din acest teatru de operaţiuni în următoarele două luni şi să sugereze eventuale modificări. "Secretarul apărării (Robert Gates - n.red.) i-a cerut generalului McChrystal şi generalului Rodriguez (viitorul său adjunct - n.red.) să meargă în Afganistan şi să examinaze timp de 60 de zile situaţia de pe teren", a explicat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Geoff Morrell.

Misiunea celor doi militari este de a "face un raport despre situaţia (din regiune - n.red.) şi despre ce cred ei că ar trebui să se schimbe în cadrul strategiei, în special în ceea ce priveşte personalul", a adăugat Morrell.

În iunie 2006, preşedintele George W. Bush l-a felicitat public pe McChrystal, a cărui unitate secretă l-a găsit pe liderul al-Qaida în Irak, Abu Musab al-Zarqawi, care a fost apoi omorât într-un raid al aviaţiei americane.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite