Omul Păcii, Barack Obama, a trimis trupe suplimentare în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul Păcii, Barack Obama, a trimis trupe suplimentare în Afganistan
Omul Păcii, Barack Obama, a trimis trupe suplimentare în Afganistan

Washington Post a afirmat că preşedintele Barack Obama a decis să trimită în Afganistan, fără să anunţe, 13.000 de militari suplimentari, în afara celor 21.000 anunţaţi în martie, relatează AFP.

Potrivit cotidianului, aceşti 13.000 de militari sunt trupe de susţinere, ca mecanici, personal medical, specialişti în informaţii sau agenţi ai poliţiei militare.

Ziarul, care a publicat un articol pe site-ul său luni noapte, spune că Pentagonul şi Casa Albă nu au anunţat trimiterea acestor forţe, limitându-se la a anunţa desfăşurarea celor 21.000 de militari combatanţi.

"Obama şi-a dat aprobarea, dar numai trimiterea celor 21.000 de militari a fost anunţată", a spus un oficial.

Obama este chemat să decidă în următoarele săptămâni dacă va trimite sau nu trupe suplimentare, aşa cum îi cer comandanţii de pe teren. Aceştia cer între 40.000 şi 60.000 de militari suplimentari, în afară de cei 21.000 acceptaţi deja de Obama.

Nici în trecut desfăşurarea forţelor de susţinere nu a fost anunţată de Pentagon şi Casa Albă. George W. Bush a anunţat trimitrerea a 20.000 de militari combatanţi suplimentari în Irak, dar nu şi a celor 8.000 membri ai trupelor de susţinere.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite