A încercat să detoneze o bombă, în New York, ca să "distrugă America"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţeanul străin Hassine M. A. a fost luat în custodie pentru expulzare
Cetăţeanul străin Hassine M. A. a fost luat în custodie pentru expulzare

Un bărbat suspectat de legături cu organizaţia al-Qaida, care a încercat să detoneze o bombă de 450 de kilograme în faţa  clădirii  Rezervei Federale din New York, a fost reţinut, miercuri, în oraş, anunţă autorităţile judiciare, citate de Le Figaro.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani, originar din Bangladesh, a fost reţinut după ce a încercat, în zadar, să detoneze o bombă care a fost mai apoi dezamorsată de către FBI, care îl supraveghea pe acesta de câteva luni.

Clădirea vizată de Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis se găseşte în apropierea World Trade Center, în sudul Manhattanului.

Procurorul federal din Brooklyn a precizat, într-un comunicat, că tânărul sosise în Statele Unite în ianuarie 2012, cu scopul de a comite un atentat. Mai mult, evocând legături cu al-Qaida, a încercat să creeze o celulă teroristă în Statele Unite, scrie Le Figaro.

Unul dintre "recruţii" săi era chiar un agent FBI care l-a asistat la operaţiune şi a pretins că i-a procurat explozibil, asigurându-se, în acelaşi timp, că nu pune în pericol viaţa compatrioţilor săi.

Miercuri dimineaţă, Nafis, al cărui scop era "distrugerea Americii" potrivit comunicatului dat de procuror , a fost oprit de către poliţie după ce încercarea sa de a detona bomba a dat greş.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite