VIDEO 86 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza scurgerii de petrol în Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

86 de persoane s-au îmbolnăvit în urma scurgerii de petrol în Golful Mexic, cea mai mare catastrofă de acest tip din istoria Statelor Unite, potrivit CNN.

Departamentul pentru sănătate şi spitale a înregistrat 71 de cazuri, În Louisiana, dintre care 50 sunt muncitori de pe platformele petroliere care au participat la eforturile de curăţare a ţiţeiului.

Potrivit CNN, simptomele prezentate de muncitori includ iritaţii ale gâtului, tuse, dureri în piept, dureri de cap şi dificultăţi de respirare. Opt dintre ei au fost internaţi pentru o zi, iar  celorlalte 21 de persoane li s-a făcut rău din cauza mirosului de petrol.

Autorităţile au monitorizat calitatea aerului din Louisiana, dar nu au descoperit componente ale petrolului care să aibă un impact negativ puternic asupra sănătăţii. Şi apa potabilă este în prezent sigură.

În Alabama, 15 persoane s-au plâns de probleme medicale provocate de pata de petrol. 10 dintre ele au avut probleme respiratorii, iar cinci iritaţii ale piele.

Autorităţile locale au desfăşurat o campanie de informare a publicului privind evitarea expunerii la petrol. În Florida şi Mississippi nu s-au înregistrat probleme.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite