37 milioane de americani au primit ajutoare alimentare de urgenţă în 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din opt americani, ceea ce înseamnă 37 de milioane de persoane, au primit ajutoare alimentare de urgenţă în 2009, cu 46% mai mulţi decât în 2005, conform unui raport al organizaţiei de caritate Feeding America, care reuneşte 203 bănci de alimente, scrie USA Today.

Potrivit studiului, cel mai puternic sunt afectaţi copiii. Astfel, unul din cinci copii (14 milioane) a primit mâncare la cantinele pentru săraci şi de la alte agenţii de acest fel, în creştere faţă de cei nouă milioane aflaţi într-o situaţie similară în 2005, anul în care a fost făcut ultimul mare sondaj.

Aceasta este o criză. Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că aceasta este America şi că înregistrăm şi acest tip de nevoi, a declarat Vicki Escarra, preşedintele Feeding America, care a precizat că raportul este cel mai comprehensiv studiu privind distribuirea alimentelor de urgenţă.

Numărul americanilor care au primit ajutoare alimentare de urgenţă în 2009 (33,7 milioane) reprezintă un record, în contextul în care preşedintele Obama, care are ca obiectiv eliminarea foametei în rândul copiilor până în 2015, a propus în bugetul prezentat luni suplimentarea cu un miliard de dolari anual a bugetelor programelor alimentare din şcoli, scrie USA Today.

Feeding America şi-a bazat raportul pe 61.000 de interviuri cu oameni care au căutat ajutoare alimentare şi pe 37.000 de sondaje realizate în rândul cantinelor alimentare, adăposturilor de urgenţă şi al altor programe afiliate băncilor de alimente ale Feeding America.

Peste o treime dintre cei intervievaţi au spus că au fost nevoiţi să aleagă între mâncare şi alte necesităţi, cum ar fi chirie, utilităţi şi îngrijire medicală.

Venitul mediu lunar al gospodăriilor care caută ajutor este de 940 de dolari, sub nivelul de 1.214 dolari considerat a fi pragul sărăciei pentru o gospodărie cu două persoane din Statele Unite ale Americii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite