VIDEO Sosia lui Kim Jong-il: “o parte din mine a murit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sud-coreeanul Kim Young Sik a urmărit cu atenţie, timp de zece ani, fiecare detaliu legat de dictatorul nord-coreean. Îi semăna atât de bine tiranului, încât oamenii îl blestemau pe stradă. Regretă doar că nu a ajuns niciodată faţă-n faţă cu "originalul".

Un sud-coreean, Kim Young Sik (61 de ani), l-a imitat pe "conducătorul iubit" timp de zece ani. Acum, după ce liderul nord-coreean Kim Jong-il a murit, imitatorul spune că simte că şi o parte din el însuşi a murit.

Bărbatul a fost timp de mai bine de zece ani sosia liderului comunist. În acest timp, Kim Young-Sik a avut parte de experienţe inedite, apărând într-un film, într-o reclamă la ciocolată şi în emisiuni de televiziune, făcând cu mâna mulţimii, dând autografe. A avut parte şi de experienţe mai puţin plăcute, fiind blestemat de cei care au crezut că este într-adevăr liderul nord-coreean.

Kim Young Sik spune însă că asemănările se opresc la el şi decedatul lider, potrivit "Daily Mail". Fiul imitatorului nu seamănă deloc cu moştenitorul nord-coreean, Kim Jong-un.

Ce înseamnă să fii imitatorul unui dictator

Bărbatul, care are doi copii şi are un magazin de gravură în Seul, a mărturisit că a intrat în rolul sosiei lui Kim Jong-Il din întâmplare, când I s-a spus prima dată că seamănă cu liderul nord-coreean. Se întâmpla pentru că avea părul încurcat după duş.

Cariera sa a început să aibă succes în anii 1990, când liderul sud-coreean Kim Dae-Jung a început politica de reconciliere cu Coreea de Nord. În timpul apariţiilor sale, Kim Young-Sik a avut întâlniri cu celebrităţi şi cu lideri ai lumii ca George W. Bush şi Vladimir Putin, sau măcar cu sosii ale acestora.

A fost nevoie de multă muncă pentru a păstra asemănările cu liderul nord-coreean. Kim Young-Sik îşi face părul permanent o dată la trei luni şi a ţinut chiar şi dietă atunci când liderul a slăbit, după atacul de cord din 2008.

Bărbatul are patru costume lucrate în stilul celor purtate de Kim Jong-Il şi cinci perechi de pantofi.

"Înainte purtam costumele în fiecare zi, însă acum le port doar când sunt invitat la un eveniment pentru a apărea drept Kim Jong-Il. Este păcat că nu voi mai avea ocazia să le port", a declarat bărbatul.

Kim Young-Sik regretă că nu a avut ocazia să îl întâlnească pe adevăratul lider sau să viziteze Coreea de Nord, care i-a respins cererile de viză.
"Kim a fost un mare om, deşi a fost un dictator. A construit o ţară cum nu mai este alta în lume", a declarat sosia liderului nord-coreean.
"Oamenii încearcă să mă consoleze, spunând că sunt cu atât mai valoros acum, că a murit Kim Jong-il, însă nu cred că aşa stau lucrurile", spune Kim-sosia.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite