Turul al doilea al alegerilor din Hexagon: la 52%, zarurile nu sunt aruncate încă pentru socialist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16% dintre alegători spun că tot nu sunt decişi, iar marja de eroare a sondajelor este între 1,5 şi 2%. Nimic nu este sigur pentru François Hollande.

Ultimul sondaj de opinie (vineri) înainte de turul doi al prezidenţialelor arată că diferenţa dintre socialistul François Hollande şi Nicolas Sarkozy s-a mai redus puţin. Hollande scade un procent, până la 52% (faţă de 53% joi şi 55% vinerea trecută), notează "Le Point", citând sondajul Ifop. Până la urmă, singura dezbatere TV între cei doi (difuzată miercuri) nu i-a adus creşteri în sondaje, ci, din contră, l-a avantajat pe Sarkozy - ajuns la 48%. Cu o asemenea repartizare, nivelul de anticipare a votului seamănă cu cel care s-a regăsit la alegerile precedente, scrie publicaţia franceză: deşi e în frunte, candidatul socialist nu pare să se îndrepte către o alegere "de mareşal", aşa cum s-ar fi putut crede săptămâna trecută.

Sondajul arată şi un alt aspect extrem de important: tot mai mulţi votanţi care i-au ales în primul tur pe François Bayrou (centru) şi Marine Le Pen (extrema dreaptă) se îndreaptă către preşedintele-candidat. 55% dintre simpatizanţii partidului lui Marine Le Pen - Frontul Naţional - şi 37% din simpatizanţii partidului de centru Modem - l-ar vota pe Sarkozy. Şi asta, în ciuda declaraţiilor celor doi lideri de partid care şi-au sfătuit alegătorii mai mult sau mai puţin explicit să nu îl voteze pe actualul lider de la Elysée. 16% dintre alegători spun că tot nu sunt decişi, iar marja de eroare a sondajelor este între 1,5 şi 2%. Concluzie: duminică, totul e posibil, conchide "Le Point".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite