Atentate cu maşină-capcană la Damasc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două explozii au vizat complexe ale serviciilor de securitate din capitala Siriei. Deflagraţiile au ucis mai mulţi civili şi câţiva membri ai forţelor de securitate, potrivit televiziunii siriene.

Clădirile care au fost vizate încă mai fumegă, arată imaginile difuzate de televiziunea siriană. Potrivit acesteia, exploziile au reprezentat acte de terorism, iar primele investigaţii arată că au fost cauzate de maşini-capcană. Prima explozie a vizat un complex al serviciilor de informaţii şi a doua - o clădiri a poliţiei, scrie "The Telegraph". Informaţiile nu pot fi însă verificate din surse independente, întrucât Damascul interzice prezenţa observatorilor şi a jurnaliştilor străini. Nimeni nu şi-a asumat deocamdată responsabilitatea pentru atacuri.

Exploziile s-au produs la două zile după marcarea primului an de la începutul revoltei contra regimului preşedintelui Bahar al-Assad. ONU arată că represiunea revoltelor s-a soldat cu peste 8.000 de morţi.
Incidentul de sâmbătă nu ar fi primul. În decembrie şi în ianuarie, zeci de oameni au fost ucişi de trei atacuri cu bombă.

Regimul Assad insistă că acestea sunt cele mai clare dovezi că are de-a face cu "terorişti". La rândul lor, opoziţia acuză forţele loiale regimului că au înscenat atacurile pentru a defăima revolta, scrie "The Guardian".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite