Silvio Berlusconi a primit un glonţ în plic - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre ameninţarea la adresa lui Berlusconi, explozia din Rusia solsată cu trei morţi şi cutremurul din Portugalia. Printre alte subiecte, Obama încearcă să reducă datoriile populaţiei, iar un bărbat trebuie să plătească pentru urmărirea penală a ucigaşei copiilor lui.

Silvio Berlusconi a primit un glonţ în plic

Poliţia italiană a găsit un plic ce conţinea un glonţ, adresat premierului Silvio Berlusconi. De asemenea, în plic era ataşată şi o scrisoare, cu mesajul "Vei sfârşi precum un şobolan" şi desene ale unor membri din partidul lui Berlusconi. Plicul a fost găsit la poşta din Linate, informează Sky News. Într-un alt incident, un colet a luat foc în timp ce era transportat, provocând rănirea uşoară a unui angajat. Pachetul conţinea şi ameninţări la adresa ministrului de Interne, Roberto Maroni, acuzat că nu a luat suficiente măsuri împotriva imigraţiei ilegale.

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit parţial în Rusia, provocând moartea a trei persoane

O explozie provocată de o conductă de gaze a dus la prăbuşirea parţială a unei clădiri de apartamente din aproperea Moscovei, trei persoane pierzându-şi viaţa în accident. Alte şapte persoane au fost rănite, iar flăcările rezultate în urma exploziei au cuprins patru apartamente şi un acoperiş. Aproximativ 75 dintre cei 86 de locatari ai clădirii au fost evacuaţi, potrivit AP. Exploziile de acest fel sun frecvente în Rusia, în special în afara marilor oraşe, unde infrastructura este slab dezvoltată şi doar câteva apartamente sunt conectate la reţeaua de gaz.

Obama încearcă să reducă datoriile populaţiei

Administraţia Obama a anunţat că va acorda creditorilor stimulente, pentru ca aceştia să şteargă câteva dintre datoriile ipotecare şi să taie plăţile ipotecare ale şomerilor, un efort ce va costa 14 miliarde de dolari. De asemenea, noul program de ajutorare, finanţat printr-un program destinat salvării locuinţelor, le va permite debitorilor să şteargă datoriile ipotecare de până la 115% din valoarea casei lor, scrie Reuters.

Cutremur de 4,1 în Portugalia

Un seism cu magnitudinea 4,1 pe scara Richter s-a produs sâmbătă în estul Portugaliei, dar nu a provocat pagube sau victime, potrivit autorităţilor citate de Earth Times. Serviciile de intervenţie au primit numeroase apeluri telefonice, dar nu s-au înregistrat pagube sau victime. Epicentrul cutremurului a fost în oraşul Sousel, iar seismul s-a resimţit în mai multe oraşe, printre care Evora, Estremoz, Vila Vicosa şi Beja. Cutremurul s-a produs la ora locală 13.57 (15.37 ora României).

Un bărbat trebuie să plătească pentru urmărirea penală a ucigaşei copiilor lui

Un belgian a protestat faţă de decizia de a plăti pentru urmărirea penală a fostei sale soţii, care şi-a omorât cei cinci copii. "Sunt dezgustat şi revoltat", a declarat Bouchaib Moqadem, citat de BBC. Fosta lui soţie a fost condamnată la închisoare pe viaţă, în decembrie 2009, pentru uciderea băiatului ei şi celor patru fete, în timp ce Moqadem era în vacanţă. Statul încearcă acum să recupereze banii, însă cum femeia acuzată este în stare de insolvenţă, nota de plată în valoare de 73.000 de euro a fost trimisă fostului soţ. Se presupune că Moqadem ar trebui să achite facutura din partea care i-ar reveni fostei soţii, după vânzarea casei.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite