O scrisoare prin care Hitler cerea concediu pentru a candida la preşedinţie va fi scoasă la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scrisoare semnată de Adolf Hitler, prin care solicita învoirea de la locul de muncă pentru a se ocupa de candidatura la preşedinţie în 1932, va fi scoasă la licitaţie, pe 2 iunie.

Pe vremea aceea, cel care avea să devină unul dintre cei mai cruzi dictatori din secolul XX, lucra la "Brunswick Legational".

Având cetăţenie austriacă, Hitler nu avea dreptul să candideze. Însă cu puţin timp înainte de încheierea depunerii candidaturii pentru preşedinţie, s-a făcut o scamatorie în micul stat Brunswick, unde Hitler a fost numit într-o funcţie mărunta administrativă şi astfel a devenit el cetăţean al Gemaniei. Scrisoarea scoasă la licitaţie a fost scrisă pe 1 martie 1932, la doar patru zile după ce obţinuse cetăţenie germană şi a fost adresată angajatorilor săi din Brunswick.

Iată conţinutul scrisorii: "Prin prezenta, solicit concediu până la sfârşitul perioadei de selectare a următorului preşedinte al Reich-ului. Cu stimă, al dumneavoastă, Adolf Hitler".

El a candidat împotriva lui Paul von Hindenburg şi, chiar dacă a pierdut alegerile, a fost numit cancelar al Germaniei. După moartea lui von Hindenburg, în  august 1934, Hitler a preluat conducerea ţării.

Scrisoarea aparţine unui colecţionar şi este de aşteptat ca aceasta să fie cumpărată cu aproximativ 5.000 de lire sterline.

Scrisoarea este semnată de către Hitler. Probabil el a şi scris-o pentru că există mai multe greşeli de ortografie în ea, potrivit The Guardian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite