Un nou scandal loveşte carnavalul de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt doar câteva zile până la începerea celui mai faimos carnaval din întreaga lume. După scandalul declanşat de poliţia braziliană, care a descoperit legături între cea mai reputată

Mai sunt doar câteva zile până la începerea celui mai faimos carnaval din întreaga lume. După scandalul declanşat de poliţia braziliană, care a descoperit legături între cea mai reputată şcoală de samba de la Rio şi traficanţii de droguri, uriaşul spectacol colorat este din nou în centrul polemicilor. Unul dintre carele alegorice ale şcolii Viradouro este pregătit pentru a evoca holocaustul împotriva evreilor.

Iniţiativa şcolii de samba Viradouro îi nemulţumeşte pe responsabilii comunităţii evreieşti din Rio de Janeiro. Ei ameninţă să depună o plângere în justiţie pentru a opri defilarea carului alegoric care urmează să poarte circa o sută de manechine scheletice, aruncate unul peste altul, pentru a arăta masacrul nazist împotriva evreilor, homosexualilor, handicapaţilor, adversarilor politici şi a altor categorii de persoane.

"Şocul" este tema principală pe care Grupul Viradouro o propune pentru parada de duminică. În afară de carul alegoric care prezintă "şocul Holocaustului", pregăteşte alte şapte care evocă "şocul naşterii", "şocul ororilor" sau "şocul frigului"...

Eliane Lorca, purtătoarea de cuvânt a şcolii, spune că a primit o scrisoare de protest din partea comunităţii evreieşti locale. Ea subliniază însă că defilarea controversatului car alegoric se vrea un avertisment pentru ca Holocaustul să nu se mai repete.

Nu vor exista dansatori în jurul său, în respect pentru victimele nazismului. Comunitatea evreiască nu acceptă "carul Holocaustului" nici fără dansatori, pentru că amintirile ar provoca durere rudelor acestora. Deocamdată, şcoala nu a primit permisiunea să-l folosească la defilare, spre disperarea preşedintelui şcolii, pentru care o retragere ar însemna o pierdere de puncte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite