Joe Biden scapă o înjurătură - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre gafa lui Joe Biden, promisiunea lui Sarkozy şi împrumutul oferit de China Belarusului. Printre alte subiecte, a fost prins hackerul ce i-a spart contul de Twitter lui Obama, iar un episcop irlandez a demisionat în urma scandalului sexual.

Joe Biden scapă "cuvântul cu f"

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a fost înregistrat folosind o înjurătură în cadrul ceremoniei de semnare a proiectului privind reforma asigurărilor medicale, aceasta fiind doar ultima dintre gafele "semnate" de Biden,  relatează CBS News. El nu s-a putut abţine să nu-i spună preşedintelui Obama că semnarea reformei este "un succes al naibii de mare" ( "a big f***ing deal"), uitând că microfoanele erau deschise. Şi la doar câteva ore de la incident, cuvintele nepotrivite lansate de Biden au devenit motiv pentru crearea unui tricou, ce se găsesşte deja la vânzare, potrivit Wall Street Journal.

China împrumută Belarus cu un miliard de dolari

China va acorda Belarusului un împrumut în valoare de un miliard de dolari, iar Belarus şi-a oferit sprijinul în poziţia Chinei faţă de Taiwan. Vizita vice-preşedintelui chinez în Belarus şi promisiunile de împrumut sunt semne ale interesului Chinei în ceea ce priveşte fosta Uniune Sovietică şi nu numai din punct de vedere al intereselor energetice din Asia Centrală, pentru care se luptă cu Rusia, potrivit  Reuters. "China a decis să acorde un împrumut de un miliard de dolari, bani ce vor fi folosiţi pentru proiecte asupra cărora am căzut de acord", după cum a declarat vice-preşedintelui chinez.

Hackerul ce i-a spart contul de Twitter al lui Obama a fost prins

Un francez suspectat că a spart contul de Twitter al preşedintelui american Barack Obama a fost arestat joi, după încheierea unei anchete ce se desfăşară de aproximativ o lună de zile. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost arestat şi apoi eliberat, dar riscă  închisoare de până la doi ani, dacă se demonstrează că a accesat contul de Twitter al lui Obama prin ghicirea parolei. El se va prezenta în instanţă pe 24 iunie, potrivit ChannelWeb. Twitter, care a confirmat spargerea contului în aprilie 2009, a spus şi că alte 10 conturi au fost expuse, dar "evaluările de securitate au indicat că nicio informaţie nu a fost modificată sau ştearsă". Tânărul nu avea cunoştinţe avansate în tehnologie, ci ghicea parolele, cu ajutorul întrebărilor de securitate folosite pentru recuperarea parolei.

Un episcop irlandez a demisionat în urma scandalului sexual

Un episcop irlandez implicat într-o anchetă privind cazuri de pedofilie a demisionat şi şi-a cerut scuze prin intermediul unei declaraţii, pentru orice abuz petrecut în episcopia sa. Episcopul Ioan Magee a prezentat demisia Papei Benedict XVI încă de pe 9 martie, iar miercuri a fost aprobată."Am fost informat că demisia a fost acceptată şi vreau să prezint, din nou, sincere scuze oricărei persoane ce a fost abuzată de vreun preot  a diocezei din Cloyne, în timpul în care eu am fost episcop. Le cer iertare acelor persoane în faţa cărora am greşit", a spus episcopul în declaraţia sa citată de CNN.

Sarkozy asigură că nu va înceta reformele
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a promis că nu va domoli ritmul reformelor după înfrângerea dureroasă a dreptei la alegerile regionale. "Trebuie să continuăm cu reformele. Dacă ne oprim acum, nu am face decât să distrugem tot ce am realizat până în prezent", a precizat Sarkozy, citat de New York Times. La primul discurs de la alegerile în care centru-dreapta a obţinut unul dintre cele mai slabe rezultate, preşedintele francez a spus că înţelege impacienţa oamenilor, dar era nevoie de o schimbare. "Ţara noastră a suferit prea mult de pe urma ezitărilor şi a modificărilor continue", a spus Sarkozy care, într-un interviu dinaintea alegerilor a declarat că va exista o pauză în ritmul reformelor, la sfârşitul lui 2011.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite