Cei doi rivali la preşedinţia Franţei – Nicolas Sarkozy şi François Hollande – sunt verişori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cercetător a refăcut genealogia amândurora. Strămoşul comun a locuit în regiunea Savoiei.

Cei doi politicieni - unul conservator, celălalt socialist - angajaţi într-o luptă crâncenă pentru obţinerea celei mai înalte funcţii, au un strămoş comun. Este vorba de un anume Claude Labully-Burty, din Saint-Maurice-de-Rotherens, un orăşel aflat la circa 20 de kilometri de Chambéry. Deşi legătura de rudenie este destul de îndepărtată, ea este reală, potrivit genealogistului Jean-Louis Beaucarnot, care şi-a publicat studiul în cartea intitulată "Le Tout-politique". Cartea va apărea în această săptămână, scrie "Le Figaro". Potrivit autorului, strămoşul comun nu era nici de stânga, nici de dreapta, nici măcar nu avea o situaţie materială grozavă: era un ţăran care a trăit în secolul al XVII-lea în regiunea Savoiei.

În prima ediţie a cărţii, apărută în noiembrie, genealogistul demonstrase deja că şi candidatul socialist, şi preşedintele aflat la final de mandat au rădăcini în Savoia, prin bunicile mamelor lor, Jeanne Adrienne Jacquignon şi Adèle Bouvier. Acum, autorul demonstrează, după ce a refăcut tot arborele genealogic, că cei doi sunt verişori îndepărtaţi.

Strămoşul comun a avut doi fii - Claude şi Pierre. Primul este stră-stră-străbunicul lui Hollande, al doilea - al lui Sarkozy. Amândoi au trăit, sub domnia lui Ludovic al XIII-lea, în comuna Saint-Genix-sur-Guiers. Patronimul lor a devenit, la câteva secole după, numele unei specialităţi gastronomice a oraşului - "prăjitura Labully", o brioşă cu praline, sub forma unui..sân.
În sferele politice, se aud deja râsetele şi digresiunile pe tema unei reconcilieri între cei doi în jurul unei brioşe, la o reuniune de familie, comentează, cu umor, "Le Figaro".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite