Sarkozy: "mă confrunt cu sfârşitul carierei mele politice". Dacă va fi învins în alegeri, se va dedica afacerilor bănoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez pare să intre cu realism în campania electorală. Dacă în aprilie lucrurile nu vor merge cum se aşteaptă, se va dedica afacerilor.

Oricât ar fi de ambiţios, liderul de la Elysee nu este şi desprins de realitate. Nicolas Sarkozy a admis că ar putea fi învins în alegerile din aprilie, aşa cum arată sondajele. "În caz de eşec, ies din politică. Da, asta e cert. În orice caz, sunt la capăt. Şi pentru prima dată în viaţă, mă confrunt cu sfârşitul carierei mele politice", ar fi declarat, potrivit "The Telegraph". Declaraţiile au fost făcute consilierilor săi apropiaţi şi au fost preluate în "Le Monde". Tot Sarkozy le-ar mai fi spus acestora "nu sunt un dictator".

Aliaţilor politici le-a spus de mai multe ori că i-ar plăcea să urmeze "modelul" lui Tony Blair, care după ce şi-a încheiat mandatul de premier, a făcut milioane din discursuri şi consultanţă.

"Şi mie, în viitor, mi-ar plăcea să fac bani", le-a spus Sarkozy aliaţilor politici. Întrebat cum va face asta, Sarkozy le-a răspuns: "Sunt avocat, am avut întotdeauna un birou şi ma pasionează multe lucruri. Îmi voi schimba viaţa complet şi nu veţi mai auzi de mine".

Sarkozy a explicat şi că este foate solicitat de o viaţă extrem de încărcată ca şef de stat şi a recunoscut că şi-a dorit "o viaţă mai calmă...călătorii...să îmi încep săptămâna marţi şi să o termin joi seara".

În 2007, acelaşi Nicolas Sarkozy declara că visează să locuiască la Budapesta, să călărească prin pădure, să înoate şi să meargă la concerte. De atunci însă, s-au schimbat multe. Nu numai că a devenit preşedinte, dar a devenit din nou tată - ultima sa soţie, Carla Bruni, a născut recent o fetiţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite