După o săptămână, iranienii pot folosi din nou Gmail

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile iraniene au permis din nou accesul la mesageria electronică Gmail, după ce lunea trecută autorităţile de la Teheran au dispus restricţionarea accesului atât la serviciul de e-mail, cât şi la motorul de căutare Google.

Potrivit lui Mohammad Reza Miri, un oficial al Ministerului Telecomunicaţiilor, blocajul Gmail era involuntar, autorităţile având în vedere numai să consolideze restricţiile de acces la site-ul de Internet YouTube după difuzarea unor fragmente dintr-un film care denigra islamului şi profetul, notează Mediafax.

"Din păcate, nu avem încă instrumentul tehnic pentru a diferenţia cele două servicii. Ne-am dorit să blocăm YouTube, dar Gmail a fost, de asemenea, blocat (...) involuntar", potrivit lui.

"Categoric, nu ne dorim ca YouTube să fie accesibil. În consecinţă, Ministerul Telecomunicaţiilor încearcă să găsească o soluţie tehnică pentru a rezolva această problemă în scopul de a bloca YouTube în protocolul HTTPS şi doar Gmail să fie accesibil", a adăugat el.

Iranul a restricționat la 24 septembrie accesul cetățenilor la serviciul de e-mail Gmail și la motorul de căutare Google. Mii de iranieni nu-și pot accesa contul de e-mail, scrie BBC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite