Operaţiunile de salvare au fost oprite. Costa Concordia se scufundă tot mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căutarea supravieţuitorilor şi recuperarea pasagerilor morţi a fost oprită pentru moment luni, din raţiuni de securitate pentru personalul de salvare: vasul de croazieră a început să se mişte din nou, potrivit primarului din Insula Giglio, Sergio Ortelli, citat de CNN. Toţi salvatorii au fost retraşi.

Din cauza mării agitate, nava a alunecat în câteva ore nouă centimetri pe verticală şi 1,5 pe orizontală, a declarat şi purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri. Această mişcare poate pune în pericol viaţa salvatorilor care se află la bord, aşa că li s-a ordonat să suspende operaţiunile.

Pe 13 ianuarie, nava s-a izbit de un recif şi s-a înclinat pe o parte. În prezent, nava este scufundată în proporţie de 50%.

Şase oameni au murit, iar alţi 16 sunt daţi dispăruţi. Scafandrii salvatori caută de două zile oameni care să fi rămas blocaţi în vreun cotlon al navei-mamut. Dezastrul va costa compania-mamă care deţine nava - Carnival Corporation - între 85 şi 95 de milioane de dolari.
Şi nu sunt singurele costuri. O adevărată catastrofă ecologică ar putea urma, dacă nava se scufundă şi combustibilul e împrăştiat în mare.

"Ruta navei pare să fi fost mult prea aproape de ţărm, iar judecata căpitanului în a gestiona situaţia de urgenţă nu pare să fi urmat procedurile standard ale companiei", au declarat reprezentanţi ai companiei duminică noaptea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite