Dmitri Medvedev se comportă ca un dictator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei
Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei

Fostul primar al Moscovei, Iuri Lujkov, l-a acuzat pe preşedintele rus, Dmitri Medvedev, că se comportă "ca un dictator" şi a apreciat că partidul de guvernământ Rusia Unită nu va putea câştiga alegerile din decembrie decât prin fraudă, relatează BBC News Online.

Într-un interviu acordat BBC, Lujkov a insistat că alegerile parlamentare din decembrie nu vor fi corecte, iar guvernatorii regionali vor fi supuşi unor presiuni puternice pentru a furniza rezultate bune pentru Rusia Unită.

Iuri Lujkov a fost unul dintre cei mai influenţi politicieni ruşi, însă a fost demis, cu un an în urmă, din cauza unor diferende cu Kremlinul. Ulterior, atât el, cât şi soţia sa au fost acuzaţi de corupţie.

"Din nefericire, ştim deja rezultatul şi ştim cine va guverna Rusia anul viitor", a spus el.

Lujkov consideră că premierul rus, Vladimir Putin, care candidează pentru a reveni în funcţia de preşedinte, este figura democratică în tandemul de la Kremlin. "Deşi Putin este considerat în Occident ca fiind mai puţin democrat decât Medvedev, de fapt Putin este mai tolerant faţă de orice fel de dezacord", a spus el, scrie Mediafax.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite