Una dintre teroristele kamikaze de la metroul moscovit este o adolescentă, scrie Kommersant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile eliberate de politia din Rusia. Foto: CNN
Fotografiile eliberate de politia din Rusia. Foto: CNN

Una dintre cele două femei kamikaze care au provocat moartea a 39 de persoane, luni, în metroul moscovit, este o adolescentă de 17 ani, văduva unui rebel din Caucaz, anunţă cotidianului Kommersant, citat de AFP.

Tănăra Djennet Abdurahmanova, în vârstă de 17 ani, era văduva luptătorului rebel Umalat Magomedov, care a fost împuşcat în timpul unei operaţiuni speciale ce a avut loc la 31 decembrie. Informaţia este prezentată de publicaţia Kommersant, care citează anchetatori din Daghestan.

Kommersant a publicat şi o fotografie a cuplului, în care apare o tânără care poartă văl şi este îmbrăcată în negru. Ea este ţinută de gât de un tânăr. Cei doi poartă fiecare câte un pistol. Jurnaliştii ruşi ridică semne de întrebare asupra căsătoriei celor doi, deoarece, în fotografie, Umalat Magomedov nu poartă verighetă.

Djennet Abdourakhmanova - al cărei prenume derivă de la cuvântul arab "jannat", însemnând "paradis" - l-a cunoscut pe Umalat Magomedov când ea nu avea decât 16 ani, întâi pe internet, apoi fiind adusă la el aproape cu forţa, scrie Kommersant.

Tănărul era un apropiat al liderului rebel Doku Umarov, care a revenidcat cele două atentate de la Moscova printr-o înregistrare făcută publică miercuri.

Umalat Magomedov a fost împuşcat la 31 decembrie la Hasaviurt, în vestul Daghestanului, în timpul unui schimb de focuri cu poliţia.

Potrivit uneia dintre ipotezele de lucru ale anchetatorilor, tânăra ar fi căzut după moartea iubitului "sub influenţa unor ideologi wahhabiţi", care ar fi convins-o să se sacrifice pentru a-şi răzbuna soţul.

Publicaţia rusă informează că, oficial, identitatea celei de-a doua femei nu a fost stabilită, însă, se presupune că ar fi o femeie cecenă, Marha Ustarhanova. Potrivit cotidianului Trud, aceasta ar avea 20 de ani şi era văduva unui rebel din Gudermes, Said-Emin Hizriev, ucis în octombrie 2009 când pregătea un atentat împotriva preşedintelui Ceceniei, Razman Kadîrov. Potrivit unor informaţii publicate joi de către Kommersant, Ustarhanova este dată dispărută în Cecenia.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite