Un rus a parcurs 11.000 de kilometri într-un scaun cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexander Kashin
Alexander Kashin

Un bărbat cu dizabilităţi din Rusia a parcurs distanţa dintre Orientul Îndepărtat Rus şi Moscova în două luni, în încercarea de a atrage atenţia opiniei publice asupra persoanelor cu handicap.

Alexander Kashin a ajuns în scaun cu rotile în urmă cu 12 ani, aunci când a fost lovit cu maşina de către un consul american de la ambasada Statelor Unite din Vladivostok.

Rusul şi-a început traseul la 16 aprilie, din locul de unde a fost accidentat la Vladivostok, iar viteza pe care o atinge fotoliul rulant pe care l-a folosit nu depăşeşte viteza unui om care merge pe jos. „Am mers aproximativ 11.000 de kilometri, dar am făcut şi autostopul", a spus Kashin.

Bărbatul a suferit mai multe probleme de sănătate pe timpul călătoriei, ceea ce l-a făcut să ajungă în spital, dar a fost susţinut de prieteni.

Douglas Kent, americanul care l-a accidentat pe Kashin, nu a fost pedepsit, iar rusul se judecă în continuare cu acesta, solicitând daune atât de la Kent, cât şi de la Statele Unite. Alexander Kashin a ţinut să precizeze că actuala sa călătorie nu are nicio legătură cu procesul în care este implicat, ci a dorit să arate lumii întregi că persoanele cu handicat nu ar trebui să se izoleze.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite