Netanyahu a sosit la Moscova pentru a evoca sancţiuni contra Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a sosit luni la Moscova pentru o vizită de lucru de două zile, în timp ce Rusia a înăsprit tonul faţă de Iran în legătură cu programul său nuclear controversat.

Avionul lui Netanyahu a aterizat pe aeroportul capitalei ruse la ora locală 2.45, a constatat un corespondent al AFP.

Primul ministru israelian se va întâlni la Moscova cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cu omologul său rus Vladimir Putin.

"Vom discuta un anumit număr de chestiuni, dar înainte de toate despre Iran. Israelul consideră că o puternică presiune trebuie exercitată asupra Iranului", a declarat Netanyahu duminică, în timpul unei reuniuni săptămânale a guvernului israelian.

Săptămâna trecută, el a vorbit despre "sancţiuni paralizante" contra Teheranului.

Potrivit unui responsabil oficial israelian, Netanyahu urmează de asemenea să se întâlnească cu ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov şi cu reprezentanţi ai comunităţii evreilor în Rusia.

Această vizită intervine în timp ce Rusia a înăsprit sensibil tonul faţă de Iran, care a decis să demareze propria sa îmbogăţire de uraniu la 20 la sută. Moscova a condamnat această decizie, pe care ea o consideră de natură să provoace îndoială asupra "sincerităţii" Republicii islamice în dosarul programului său nuclear controversat, menţionează AFP.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite