Trei morţi şi 44 de răniţi în urma unui accident aviatic în Siberia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 34 sunt rănite, după ce un avion de pasageri de tip  Tu-154M a luat foc, în momentul în care a efectuat o aterizare de urgenţă în oraşul siberian Surgut.

UPDATE 18.35 Bilanţul exploziei care a avut loc sâmbătă pe aeroportul oraşului siberian Surgut a ajuns la trei morţi şi 44 de răniţi, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă. Dintre răniţi, majoritatea, inclusiv doi copii, au suferit intoxicări cu monoxid de carbon. Alţi câţiva au fracturi de picioare şi arsuri.

Potrivit unei surse din cadrul Agenţiei Federale ruse de Transport Aerian, un motor al aeronavei aparţinând companiei Kogalimavia a luat foc în timpul decolării de pe aeroportul Surgut, din Siberia. Avionul urma să aterizeze pe aeroportul Domodedovo  din Moscova.

image

Potrivit primelor informaţii, o persoană a murit şi alte 34 au fost internate în spital după ce s-au intoxicat cu fum, relatează agenţia RIA Novosti. La bordul avionului se aflau 116 pasageri şi 8 membri ai echipajului.

Dintre persoanele internate, patru se află în stare critică.

image

"Serviciile de urgenţă nu au reuşit să stingă flăcările şi a avut loc o explozie. Din fericire, pasagerii şi membrii echipajului au fost evacuaţi la timp", se arată în comunicatul emis de comitetul de anchetă, care mai precizează că la locul accidentului a fost descoperit un singur cadavru, cu arsuri severe.

Deocamdată cauza accidentului nu este cunoscută, autorităţile demarând o anchetă. "Aeronava rula pe pistă, pregătindu-se de decolare. Specialiştii nu înţeleg ce a declanşat focul", a declarat ministrul Transporturilor, agenţiei Interfax.

Foto: RIA Novosti

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite