Specialiştii ruşi pun la cale un plan pentru a salva Pământul de coliziunea cu un asteroid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii ruşi se vor întruni într-o şedinţă secretă, pentru a pune la cale un plan care să împiedice un asteroid cu diametrul de 350 de metri, să se prăbuşească pe Terra peste 26 de ani, a anunţat miercuri directorul Agenţiei Spaţiale ruse, Anatoli Perminov.

"Consiliul nostru ştiinţifico-tehnic se va întruni în curând, cu uşile închise, şi va analiza ce putem face" pentru a împiedica asteroidul Apophis să distrugă o parte a planetei Terra în 2036, a declarat Perminov pentru postul de radio Vocea Rusiei.

Dacă asteroidul Apophis, cu un diametru de aproximativ 350 de metri, ar lovi planeta în cursul trecerii sale, aşteptată în 2036,  coliziunea ar crea un nou deşert de mărimea Franţei, transmite Mediafax.

La rândul ei, Agenţia Spaţială Americană (NASA) a anunţat, în octombrie, că  potrivit unor noi calcule, probabilitatea unei coliziuni între asteroid şi planetă în 2036 s-a redus în mod semnificativ.

Asteroidul ar putea trece la 30.000 de kilometri de planetă, în 2029, mai aproape decât unii sateliţi geostaţionari, şi ar putea intra în coliziune cu Tera şapte ani mai târziu.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite