Vladimir Putin: Manifestaţiile opoziţiei vor fi dispersate "cu lovituri de baston în cap"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestaţiile opoziţiei vor fi dispersate "cu lovituri de baston la cap", în cazul în care ele nu sunt autorizate în prealabil de putere, a avertizat prim-ministrul rus Vladimir Putin luni, într-un interviu publicat de cotidianul Kommersant.

Manifestaţiile neautorizate, care reunesc câteva zeci de persoane la Moscova, sunt dispersate fără menajamente de sute de poliţişti. Este şi cazul reuniunii tradiţionale din data de 31 a fiecărei luni cu 31 de zile, când membrii opoziţiei fac apel la organizarea de demonstraţii pentru respectarea libertăţii de a manifesta.

Trebuie obţinută autorizarea autorităţilor locale. O aveţi? Atunci manifestaţi. Nu o aveţi? Nu aveţi dreptul să manifestaţi. Dacă faceţi totuşi acest lucru, veţi primi lovituri de baston în cap, a spus Putin.

Opoziţia acuză la rândul său autorităţile că interzic sistematic reuniunile organizate de membrii săi sau că încearcă să le limiteze la zone unde ele nu au nicio vizibilitate.

Următoarea manifestaţie este prevăzută să aibă loc marţi, 31 august, în piaţa Triumfalnaia, din centrul Moscovei, dar Primăria a închis accesul în această zonă prin bariere metalice, afirmând că urmează să fie construită acolo o parcare. Membrii opoziţiei acuză puterea că a acţionat în aşa fel încât să împiedice organizarea de manifestaţii.

Nu ştiam că se strâng cu regularitate în piaţa Triumfalnaia, a spus Putin.

De fiecare dată când aceste manifestaţii sunt dispersate, Guvernele occidentale îşi exprimă oficial îngrijorarea faţă de Rusia în legătură cu reţinerea aproape sistematică a numeroşi apărători ai drepturilor omului.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite